کاربر

زیره پلو با صیفی جات

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و تر

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، آویشن، کاکوتی

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: ۳ پیمانه
  2. زیره سیاه: 2/1 پیمانه
  3. لوبیا سبز خرد شده و نخود فرنگی: هر کدام ۱ پیمانه
  4. کدو خورشتی: ۲ عدد متوسط
  5. هویج: ۱ عدد متوسط
  6. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  7. نمک، زردچوبه، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
  8. زعفران آب شده، روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج را از قبل خیس می کنیم. لوبیا سبز را ۱ سانتی خرد کرده و آن را بخارپز یا با مقداری آب، آب پز می کنیم. نخود فرنگی را با آب و مقداری نمک می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس هویج را نگینی خرد کرده و به پیاز افزوده و تفت می دهیم. کدوها را ۲ سانتی خرد کرده و به همراه ادویه پلویی و زنجبیل به مواد قبلی افزوده و مدتی حرارت می دهیم. در انتها لوبیا سبز و زیره را به کل مواد افزوده و کمی تفت می دهیم. برنج را با آب و کمی نمک جوشانده، چند دقیقه قبل از آبکش کردن نخود فرنگی را اضافه کرده، سپس آن را آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را با مواد آماده شده لایه به لایه داخل قابلمه ریخته، در صورت تمایل کمی زعفران آب شده افزوده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.

خواص:

  1. مفید برای سوداوی مزاج ها در فصل زمستان
  2. ملين
  3. مفيد برای دستگاه گوارش و کبد
  4. تقویت عمومی و تقویت امور جنسی
  5. دارای ویتامین های گروه B
  6. مفید برای دردهای استخوانی

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.