مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):
- برنج ایرانی مرغوب 4 پیمانه
- سبوس دوم برنج یک قاشق غذاخوری سر صاف
- روغن زیتون 4 تا 5 قاشق سوپ خوری
- نمک به مقدار لازم
- زیره سیاه جندقی 3 قاشق غذاخوری سر صاف
طرز تهیه:
- زیره پلو هم مثل پلوی ساده تهیه می شود، با این تفاوت که بعد از شستن برنج و اضافه کردن آب به آن، باید زیره را تمیز کرده و به برنج بیفزایید و هم بزنید تا مخلوط شود و آن را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید و آب آن کشیده شود، سپس روغن لازم را به آن اضافه کرده، اجازه دهید تا دم بکشد. این غذا برای سیستم گوارشی بسیار مفید است و برای افرادی که از طبع سرد برخوردارند، غذای بسیار مناسبی است، زیره عطری خاص و طعمی لذید به برنج می دهد و در مجموع لاغر کننده است.
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.