مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):
- برنج ایرانی مرغوب 4 پیمانه
- سبوس دوم برنج یک قاشق غذاخوری سر صاف
- خلال پوست پرتقال یک قاشق غذاخوری
- زرشک پلویی 50 گرم
- خلال بادام تازه 100 گرم
- خلال پسته ای تازه 100 گرم
- زعفران نصف قاشق چایخوری
- روغن زیتون 6 تا 8 قاشق غذاخوری
- گلاب نصف استکان
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
- ابتدا خلال پوست پرتقال را شسته به همراه دو لیوان آب به آرامی بجوشانید، در صورت نیاز، چند بار این عمل را تکرار کنید تا تلخی آن به طور کامل گرفته شود. سپس آن را از صافی رد کرده، با خلال بادام، خلال پسته، زرشک شسته شده و نصف استکان آب ولرم در یک ظرف مناسب مخلوط کرده، روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید تا این مواد کمکی نرم شوند، سپس زعفران ساییده را به همراه نصف استکان گلاب و 2 تا 3 قاشق روغن به مواد اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا طعم بگیرد. پس از آن، غذا از روی حرارت بردارید، اکنون برنج را دم کرده و یک کف گیر از آن را به مواد تهیه شده، اضافه نموده، کاملاً مخلوط کنید، برنج را در دیس کشیده، و با این مواد آن را تزئین نمایید.
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.