کاربر

رنگین پلو

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، آویشن، عرق شاهسفرم

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: 2/1 دو پیمانه
  2. باقالا سبز یا زرد: ۱ پیمانه
  3. ماش: 2/1 پیمانه
  4. زرشک: ۴ قاشق غذاخوری
  5. کنجد: 4/3 پیمانه
  6. شوید خشک: به میزان لازم
  7. پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
  8. نمک، زردچوبه، زنجبیل: به میزان لازم
  9. زعفران آب شده، روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج و ماش را از قبل خیس می کنیم. ماش و باقالا را نیز جداگانه با آب، کمی نمک و زنجبیل می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس کنجد را بـه آن اضافه می کنیم. برنج را با آب و کمی نمک می جوشانیم. قبل از صاف کردن برنج، ماش و باقالا را به آن اضافه کرده، سپس برنج را آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را به همراه مواد آماده شده و شوید خشک لایه به لایه در ظرف مورد نظر ریخته و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم. زرشک را با مقداری روغن و زعفران آب شده دم کرده و مدتی که از پخت غذا گذشت، به آن اضافه می کنیم.

خواص:

  1. ملين
  2. مفید برای کبد
  3. ضد چربی و کلسترول خون
  4. خونساز
  5. مفید برای استخوان ها و پوست
  6. مفید برای تصفیه خون
  7. تقویت عمومی
  8. تقویت امور جنسی
  9. تقویت قلب

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.