طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، آویشن، عرق شاهسفرم
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: 2/1 دو پیمانه
- باقالا سبز یا زرد: ۱ پیمانه
- ماش: 2/1 پیمانه
- زرشک: ۴ قاشق غذاخوری
- کنجد: 4/3 پیمانه
- شوید خشک: به میزان لازم
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، زنجبیل: به میزان لازم
- زعفران آب شده، روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج و ماش را از قبل خیس می کنیم. ماش و باقالا را نیز جداگانه با آب، کمی نمک و زنجبیل می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس کنجد را بـه آن اضافه می کنیم. برنج را با آب و کمی نمک می جوشانیم. قبل از صاف کردن برنج، ماش و باقالا را به آن اضافه کرده، سپس برنج را آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را به همراه مواد آماده شده و شوید خشک لایه به لایه در ظرف مورد نظر ریخته و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم. زرشک را با مقداری روغن و زعفران آب شده دم کرده و مدتی که از پخت غذا گذشت، به آن اضافه می کنیم.
خواص:
- ملين
- مفید برای کبد
- ضد چربی و کلسترول خون
- خونساز
- مفید برای استخوان ها و پوست
- مفید برای تصفیه خون
- تقویت عمومی
- تقویت امور جنسی
- تقویت قلب
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.