مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):
- برنج ایرانی مرغوب 4 پیمانه
- سبوس دوم برنج یک قاشق غذاخوری سر صاف
- لپه باقالی زرد 300 گرم
- زردچوبه یک قاشق مرباخوری
- زعفران نصف قاشق چایخوری
- روغن زیتون 5 تا 6 قاشق غذاخوری
- دارچین یک قاشق چایخوری
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
- ابتدا لپه باقالی را بشویید و همراه با مقدار مناسبی آب روی حرارت بگذارید تا به مرور زمان نیم پز و آب آن تمام شود بدون آن که له گردد. سپس لپه باقالی نیم پز شده را با برنج، آب، زردچوبه، دارچین، زعفران و کمی نمک مخلوط کرده، آن را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و آب آن نیز کشیده شود، آنگاه روغن را به آن اضافه کرده، اجازه دهید تا دم بکشد.
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.