مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):
- کلم برگ بزرگ یک عدد
- بادمجان دلمه ای 4 عدد
- فلفل دلمه ای 4 عدد
- گوجه فرنگی درشت 6 عدد
- لپه 200 گرم
- برنج 250 گرم
- سبزی دلمه (تره، جعفری، گشنیز، شوید، نعناع، ترخون، مرزه و پیازچه پاک شده) مجموعاً نیم کیلو گرم
- پیاز متوسط 2 عدد
- سیر 4 حبه
- روغن زیتون 6 قاشق غذاخوری
- آب لیموترش تازه نصف استکان
- دارچین، زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم
- زیره سیاه، زعفران و هل سبز از هر کدام نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه:
- در یک ظرف، مقداری آب را جوش آورده، کلم را برگ برگ می کنیم، به طوری که خرد نشود، بعدآ آن را در آب جوش می اندازیم تا یک دو جوش بخورد، به طوری که برگ های کلم کاملاً نرم شود. بهتر است در آب جوشیده، یک قاشق غذاخوری سرکه سیب بریزیم تا کلم ها بعد از پختن لطیف شوند و حالت شکنندگی نداشته باشند، پس از آن، برگ کلم ها را آب کش کرده، صبر می کنیم تا خنک شوند، مایه دلمه را به روش قبل آماده کرده، مقداری از آن را درون برگ کلم گذاشته، خوب می پیچیم و درون یک ظرف مناسب روی هم می چینیم و از سس آماده شده، روی دلمه ریخته، روی اجاق می گذاریم.
توجه:
- برای این که دلمه ها ته نگیرند، چند برگ کلم را ته ظرف قرار داده، دلمه ها را روی آن می چینیم.