کاربر

دلمه کلم (1)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و تر

مصلح: ادویه موجود در غذا، آب زرشک، سکنجبین و کاهو

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج نیم کوب: ۳ پیمانه
  2. کلم: ۱ عدد متوسط
  3. لپه: ۱ پیمانه
  4. گوجه فرنگی: ۶ عدد متوسط
  5. سبزی دلمه خرد شده: ۵۰۰ گرم
  6. پیاز خرد شده: ۲ عدد متوسط
  7. کشمش: ۱ پیمانه
  8. زعفران آب شده، روغن کنجد: به میزان لازم
  9. نمک، زردچوبه، فلفل، دارچین، ادویه پلویی: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج و لپه را از قبل خیس می کنیم. برنج را با آب وکمی نمک نیم پز کرده، سپس آن را آبکش می کنیم. لپه را با آب و کمی زردچوبه، فلفل و دارچین کاملاً می پزیم، تا بدون آب شود. ۱ عدد از پیازها را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه و ادویه پلویی تفت می دهیم. سبزیجات، کشمش، لپه و برنج را با پیاز تفت داده شده مخلوط می کنیم. مقداری آب را جوش آورده و کلم را به صورت درسته در آن قرار می دهیم و چند دقیقه حرارت می دهیم. کلم را از آب خارج کرده و قسمت سفت انتهایی آن را خارج می کنیم. برگ های کلم را یکی یکی باز کرده و مواد آماده شده را داخل برگ های کلم ریخته و آنها را می پیچیم. ته ظرف مورد نظر را مقداری روغن ریخته، سپس کلم های پیچیده شده را داخل ظرف قـرار می دهیم. ۱ عدد از پیازها را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه نمک و فلفل به پیاز افزوده و مدتی می پزیم. وقتی که آب گوجه قوام پیدا کرد، آن را به همراه زعفران آب شده ر روی سپس دلمه ها ریخته و آنها را با حرارت ملایم دم می کنیم.

خواص:

  1. مفید برای سوداوی مزاج ها در فصل زمستان
  2. خون ساز
  3. مفید برای حافظه

نکته:

  • سبزی های مورد استفاده برای دلمه شامل: تره، جعفری، گشنیز، شوید، مرزه، ترخون و نعناع است.
error: محتوا محافظت شده می باشد.