کاربر

درمان مننژیت باکتریایی

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

مننژیت باکتریایی: عبارت است از عفونت باکتریایی یا التهاب پرده های مننژ (غشاهای نازکی که مغز و طناب نخاع را می پوشاند). این بیماری در همه سنین دیده می شود، ولی در سنین زیر 2 سال و بالای 60 سال شدیدتر بروز می کند.

علائم:

  1. سردرد
  2. استفراغ
  3. سفتی گردن
  4. تحریک پذیری
  5. گیجی، بی حالی، خواب آلودگی یا بیهوشی
  6. حساسیت چشم ها به نور. اندازه مردمک ها ممکن است نابرابر باشد.
  7. ضایعات پوستی قرمز یا ارغوانی رنگ (همراه یکی از انواع باکتری ها)
  8. تب، لرز و تعریق (در افراد شدیداً بدحال ممکن است وجود ندشته باشد).
  9. گلودرد یا سایر علائم بیماری تنفسی ممکن است مقدم بر سایر علائم بروز کند.

علت:

  • عفونت ناشی از باکتری ها با منشاء: عفونت ناحیه دیگری از بدن، نظر ریه، گوش، بینی، گلو یا سینوس، که به پرده های مننژ انتشار می یابد. صدمات سر نظیر شکستگی جمجمه که امکان ورود باکتری ها به مننژ را فراهم می کند.

عوامل افزایش دهنده خطر:

  1. فقر تغذیه
  2. اعتیاد به الکل
  3. سن بالای 60 سال
  4. دوره نوزادی و شیر خواری
  5. بیماری های کاهش دهنده مقاومت بدن
  6. عفونت سینوس ها با عفونت های باکتریایی پوست اطراف چشم ها یا بینی
  7. مصرف داروهایی که باعث ضعف دستگاه ایمنی بدن می شوند نظیر داروهای ضد سرطان

پیشگیری:

  • اقدام به درمان طبی در مورد هرگونه عفونت در بدن، خودداری از تماس با هر فرد دچار مننژیت (بسته به نوع باکتری). افراد دارای تماس نزدیک یا بیمار مبتلا به مننژیت ممکن است حتی با وجود نداشتن علائم، نیازمند درمان آنتی بیوتیکی برای پیشگیری باشند.

عواقب مورد انتظار:

  • مننژیت باکتریای در صورت عارضه دار نشدن، احتمالاً در عرض 3 الی 2 هفته با درمان کاملاً بهبود می یابد.

عوارض احتمالی:

  • در صورت عدم درمان سریع می تواند منجر به فوت یا آسیب مغزی دائمی از قبیل فلج، کاهش شنوایی ،اختلالات تکلم و اختلال هوشی شود.

درمان طب سنتی:

  • از خوردن خرما پرهیز کنید.
  • درمان هرگونه بیماری طبی همراه
  • توجه دقیق برای تشخیص فوری هرگونه عارضه احتمالی
  • محدود کردن ملاقات با بیمار تا زمان رفع قابلیت سرایت بیماری
  • برگ چغندر را به عنوان سبزی استفاده کنید و داخل غذا هم بریزید.
  • بستری بیمار، اغلب در یک واحد مراقبت های ویژه (ICU) لازم است.
  • شافیه ۲۰ ماهه، مرکب ۱، صاف کننده خون و حجامت از درمان های دیگر مننژیت ذکر شده است.
  • روزانه دو قاشق غذاخوری سویق جو را خشک بخورید و آن را در غذا هم بریزید. همچنین از سویق عدس هم استفاده کنید.
  • هر شب یک یا دو قطره روغن سداب در هر گوش بچکانید، سپس پنبه داخل گوش قرار دهید. البته ممکن است گوش در روزهای اول کمی سنگین شود.
  • بررسی های تشخیصی عبارتند از آزمایش های نظیر قند خون و کشت از گلو، خون، بینی یا سایر کانون های احتمالی عفونت؛ گرفتن مایع مغز نخاعی از ناحیه کمر؛ سی تی اسکن؛ و عکس ساده قفسه سینه و جمجمعه.

داروها:

  • مروپنم
  • سفتازیدیم
  • کلرامفنیکل
  • سفوتاکسیم
  • فلوسیتوزین
  • آمپی سیلین
  • ونکومایسین
  • سفوروکسیم
  • سفتریاکسون
  • سفتی زوکسیم
  • فلوکلوگزاسیلین
  • آنتی بیوتیک های وریدی، نوع و مقدار تجویزی آنتی بیوتیک به نوع باکتری عامل مننژیت، سن بیمار و سایر عوامل مرتبط با سلامتی بستگی دارد. کورتیکواستروئیدها نیز ممکن است تجویز گردند.

فعالیت:

  • در طی مدت بستری در بیمارستان، استراحت در بستر در یک اتاق تاریک لازم خواهد بود. پس از بهبود 3 الی 2 هفته ای در حد توان فعالیت های طبیعی خود را از سر گیرید.

رژیم غذایی:

  • بیمار در بیمارستان ممکن است تغذیه وریدی دریافت کند. پس از ترخیص از بیمارستان یک رژیم غذایی طبیعی متعادل توصیه می شود. نیازی به استفاده از مکمل های مواد معدنی و ویتامین ها نیست مگر اینکه کمبود آنها وجود داشته باشد یا بیمار قادر به دریافت خوراکی طبیعی نباشد.
  • خوردنی های مفید: خوراک نخود فرنگی با پنیر سویا، خوراک نخود فرنگی با شوید، خوراک قارچ با سس، خوراک قارچ و ذرت، خوراک صیفی جات، خوراک کلم قمری، خوراک گل کلم، خوراک لوبیا سفید ساده، خوراک لوبیا سفید با سویا، خوراک سویا با سبزیجات، خوراک سویا با رب انار، لوبیا با سویا، خوراک بامیه با سویا، خوراک بامیه و لوبیا چشم بلبلی، خوراک نخود با شوید، خوراک نخود با سویا، خوراک نخود با سیب زمینی، خوراک لوبیا قرمز، آش گندم با کرفس، آش گندم با سبزیجات، آش گندم با شلغم، آش گندم با تره، آش گندم با سویا، آش شله قلمکار، آش صیفی، آش غلات، آش حبوبات و غله ۲، آش جو با لوبیا سبز، آش جو با حبوبات ۲، آش کلم برگ، آش گل کلم ۱، آش کلم قمری با ماش، آش کلم بروکلی ۱، آش کلم بروکلی ۲، آش شلغم ۱، آش شلغم ۲، آش اسفناج ۱، آش حبوبات ۱، حلیم گندم با شیر سویا، حلیم گندم و بادمجان، حلیم گندم با مغزیجات، حلیم جو، ساطری پلو، هویج پلو، کلم پلو با سویا، نخود فرنگی پلو ۱، گشنیز پلو با سویا، خورش قورمه سبزی با سویا، خورش کرفس ۲، خورش به، خورش قیمه بادمجان، خورش شوید باقالی، خورش بامیه با سویا ۲، خورش بامیه با قارچ، خورش لوبیا سبز، خورش کلم بروکلی با سویا، خورش گوجه سبز، سوپ جو ۱، سوپ جو ۲، سوپ شلغم، سوپ لوبیا سبز، سوپ کلسیم، سوپ جو با شیر سویا، کتلت سویا با گندم جوانه زده، برگر کدو خورشتی، برگر لوبیا سفید، فلافل ساده، فلافل تنوری، فلافل با جعفری، سوسیس فانتزی، دلمه فلفل دلمه ای، کماچ گندم و جو، کماچ قارچ، کشک سویا، سس مایونز گیاهی، سس گندم جوانه زده، سس نخود جوانه زده، سس زیتون، سس جعفری،
  • خوردنی های مضر: عدس پلو ساده.
error: محتوا محافظت شده می باشد.