کاربر

درمان تکرر ادرار (پلی اوری)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

تکرر ادرار (پلی اوری): عبارت است از تکرر ادرار به معنای نیاز به دفع ادرار، بیش از حد معمول است. این مشکل ممکن است که امور روزمره را مختل کرده، چرخه خواب را به هم بریزد و همچنین نشانه‌ای از یک بیماری دیگر باشد. افراد زیادی دچار این عارضه می‌شوند. وقتی فردی در روز بیش از ۳ لیتر ادرار کند، ادرار او زیاد است. تکرر ادرار کاملاً با «بی‌اختیاری ادرار» متفاوت است که در آن فرد بدون اراده دفع ادرار می‌کند. این مشکل گاهی نشانه‌ای از یک بیماری جدی است و تشخیص زود هنگام آن بیماری نیز می‌تواند منجر به درمان به موقع و موثر و جلوگیری از سایر عوارض شود. زمانی که فرد نیاز دارد دفعات زیادی به دستشویی برود، دچار تکرر ادرار است. ادرار راهی است که بدن مایعات زائد را از بدن خارج می‌کند. ادرار حاوی آب، اسید اوریک، اوره، سموم و مواد زائد است که از بدن خارج می‌شوند. کلیه‌ها نقش اساسی را در این فرآیند ایفا می‌کنند. ادرار تا زمانی که مثانه پر شود، در مثانه باقی می‌ماند و سپس فرد نیاز به دفع آن را پیدا می‌کند. چنانچه که گفته شد، تکرر ادرار کاملاً با بی‌اختیاری ادرار متفاوت است. تکرر ادرار تنها به این معناست که فرد نیاز دارد بیش از حد معمول به دستشویی برود. ممکن است که فرد به همراه بی‌اختیاری ادرار به تکرر نیز دچار باشد، اما این دو کاملاً با هم متفاوت هستند. بیشتر افراد طی ۲۴ ساعت شبانه‌روز، بین ۶ تا ۷ مرتبه ادرار می‌کنند. تکرر ادرار را می‌توان نیاز به ادرار بیش از ۷ بار در ۲۴ ساعت با نوشیدن ۲ لیتر مایعات نیز دانست. با این حال، شرایط هر فرد نسبت به دیگری کاملاً متفاوت است و اکثر افرادی که دچار تکرر ادرار هستند، پس از اینکه دچار یک ناراحتی حاد شدند، به پزشک مراجعه می‌کنند. کودکان مثانه کوچک‌تری دارند، از این جهت، طبیعی است که بیشتر ادرار کنند.

علائم:

  1. یکی از علائم اصلی تکرر، دفع ادرار زیاد است. اگر فرد علائم دیگری هم دارد، ممکن است نشانه‌ای از بیماری جدی‌تری باشد. شب‌ خیزی که همان نیاز به ادرار در طول شب است و موجب برهم خوردن چرخه خواب می‌شود، ممکن است نشانه دیابت شیرین یا بی‌مزه باشد.سایر علائمی که ممکن است نیاز به توجه بیشتر داشته باشند، عبارتند از:
  2. تب یا لرز
  3. کمردرد یا درد پهلو
  4. استفراغ یا حالت تهوع
  5. افزایش اشتها یا تشنگی
  6. احساس عدم تخلیه کامل مثانه.
  7. بیدار شدن مکرر شبانه جهت تخلیه مثانه
  8. تخلیه کم ادرار با هر بار مراجعه به توالت.
  9. احساس درد، ناراحتی و سوزش هنگام ادرار
  10. مشکل در ادرار با وجود احساس شدید به دفع
  11. مراجعه مجدد بعد از مدت زمان کوتاه به دستشویی.
  12. ادرار خونی، کدر یا سایر رنگ‌های غیر معمول ادرار.
  13. از دست دادن تدریجی کنترل مثانه یا بی‌اختیاری ادرار.
  14. وجود ترشحاتی از آلت تناسلی (هر دوی مردان و زنان)
  15. اگر تکرر ادرار بدون پهلو درد باشد، نشانه مشکل مثانه است.
  16. مراجعه زیاد به دست شویی با وجود مصرف کم یا متوسط مایعات.

علت:

  • فتق مثانه
  • پرتو درمانی
  • آسیب لگنی
  • سرطان مثانه
  • پرکاری مثانه
  • عفونت کلیه ها
  • التهاب پروستات
  • تنگی مجرای ادرار
  • سنگ مثانه یا کلیه
  • مصرف الکل و کافئین ها
  • تومور یا توده در ناحیه لگن
  • غلبه سردی بر کلیه ها و مثانه
  • بیماری‌های مقاربتی مانند کلامیدیا
  • سیستیت‌ بینابینی‌، نوعی‌ التهاب‌ دیواره‌ی‌ مثانه‌
  • سکته مغزی و سایر بیماری‌های مرتبط به مغز یا دستگاه عصبی
  • تابش پرتو به لگن، همچون در طول درمان سرطان یا موارد دیگر
  • مصرف ادرار آورها: مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌هایی که خاصیتی ادرارآور دارند.
  • داروهای شیمایی: داروهای ادرارآور مانند کلروتیازید که موجب افزایش حجم ادرار می‌شوند.
  • هیجانات شدید روحی، به دلیل شنیدن خبری ناگوار، دیدن صحنه ای دلخراش یا ترس و …
  • دیورتیکولیت روده بزرگ که در آن، کیسه‌های کوچک و تحت فشاری در دیواره‌ي روده بزرگ به وجود می‌آید.
  • سنگ مثانه: یکی دیگر از عوامل تکرر ادرار است که غلبه سودا عامل به وجود آمدن انواع سنگ ها خصوصاً سنگ مثانه است.
  • سندرم مثانه‌ی بیش‌فعال که باعث انقباض غیرارادی مثانه می‌شود، موجب می‌شود فرد احساس دفع ادرار مکرر و ناگهانی پیدا کند.
  • کوچک شدن حجم مثانه: تورم مثانه و بافت های اطراف آن مانند پروستات ناشی از غلبه بلغم، عاملی است برای کاهش حجم مثانه و تکرر ادرار.
  • ضعف عضلات مثانه: عدم قدرت انقباض هنگام تخلیه ادرار به دلیل افزایش سردی و رطوبت در مثانه باعث عدم تخلیه کامل مثانه و تکرر ادرار می گردد.
  • غلبه سودا: عامل بزرگ شدن پروستات در آقایان است که موجب فشار آمدن به مثانه شده و حجم آن را کم می کند. این امر باعث پرشدن زود هنگام مثانه و تکرر ادرار می گردد.
  • افزایش حساسیت: در یک فرد بالغ، تجمع ۱۵۰ سی سی ادرار درون مثانه به طور طبیعی احساس ادرار را ایجاد می کند، اما در غلبه بلغم این حس به دلیل افزایش حساسیت زودتر ایجاد می گردد حتی با حجم ۲۰ سی سی.
  • ادرار فرآیندی پیچیده است که اندام‌های مختلف بدن در آن درگیر هستند. برخی تغییرات می‌تواند مجاری ادرار را فعال‌تر کند. علل مرتبط به سبک زندگی شامل نوشیدن مایعات زیاد، به خصوص کافئین یا الکل نیز می‌تواند موجب تکرر ادرار شود.
  • اختلالات مغزی و نخاعی: سردی و رطوبت اضافه، ناشی از غلبه بلغم، مغز، نخاع و رشته های عصبی را تحت تأثیر قرار داده به نحوی که پیام های ارسال شده به مثانه دچار اختلال می گردد و باعث ایجاد تحریک پذیری در مثانه و تکرر ادرار می گردد.
  • زمان دفع ادرار، عضلات مثانه منقبض شده و با فشار، ادرار را تخلیه می کنند. ولی در غلبه سودا، عضلات و دیواره داخلی مثانه تضعیف می شود تا جایی که قدرت کافی برای دفع کامل ادرار را ندارند. این مسئله منجر به نیاز مکرر به توالت جهت دفع ادرار به دلیل عدم تخلیه کافی مثانه می گردد.
  • ترس و نگرانی: مسائل روانی نیز می توانند در ایجاد تکرر ادرار نقش داشته باشند؛ افرادی که به صورت مداوم دچار ترس و نگرانی ناشی از غلبه بلغم هستند نیاز بیشتری به دستشویی پیدا می کنند و ممکن است به تکرر ادرار مبتلا شوند؛ تمرکز و مشغولیت ذهنی نسبت به تکرر ادرار این قضیه را تشدید می کند.
  • نوشیدن مایعات زیاد در شب، می‌تواند چرخه خواب را به هم بریزد. همچنین تکرر ادرار می‌تواند تبدیل به یک عادت شود. با این وجود، تکرر می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات کلیوی یا مجاری ادرار، مشکلات مثانه یا سایر بیماری‌ها و مشکلات مانند دیابت شیرین، دیابت‌ بی‌مزه، بارداری یا مشکلات غده پروستات باشد.
  • عفونت مثانه: تضعیف سیستم دفاعی بدن و تکثیر باکتری ها در نقطه به نقطه بدن ناشی از غلبه بلغم امری شایع بوده که می تواند مثانه را نیز درگیر کرده و دچار عفونت کند؛ بنابراین اگر عفونت یک باره رخ دهد، تکرر ادرار حاد و اگر عفونت مزمن بوده و ماه ها وجود داشته باشد تکرر ادرار مزمن ایجاد می گردد.
  • عفونت کلیه: تکرر ادرار می‌تواند نشانه‌ای از عفونت کلیه نیز باشد. چنانچه عفونت درمان نشود، ممکن است به کلیه‌ها آسیب جدی و دائمی وارد شود. علاوه بر این، باکتری‌هایی که باعث عفونت می‌شوند، پتانسیل ورود به جریان خون را داشته می‌توانند موجب سرایت عفونت به سایر نواحی بدن شوند. در این حالت عفونت می‌تواند تهدیدکننده زندگی باشد و نیاز به توجهات پزشکی دارد.
  • عفونت های ادراری ناشی از غلبه سودا: از دلایل دیگر کم شدن ظرفیت مثانه می باشد. با نفوذ میکروب های ادراری به دیواره مثانه، این عضو، حساس شده و موجب حس زودهنگام دفع می شود. معمولاً در این حالت دفع ادرار با درد و سوزش و گاه اندکی خون ریزی همراه است. در مواردی که یاد شد، فرد مرتب احساس دفع ادرار می کند. ولی اگر حجم ادرار اندازه گیری شود، متوجه خواهیم شد طی ۲۴ ساعت مقدار ادرار زیاد نشده است.
  • سرما و سردی: زمانی که انسان در معرض سرما قرار می گیرد مثانه به صورت ناگهانی احساس تخلیه می کند، این مسئله هنگام غلبه بلغم نیز صدق می کند؛ زیرا سردی ناشی از بلغم، باعث می شود که عروق خونی سطح بدن منقبض شده، لذا برای تعادل حرارتی، خون به سمت داخل بدن هدایت می شود؛ مثانه نیز به دلیل ساختار عضلانی خود منقبض شده و حجم کمتری از ادرار را ذخیره می نماید، لذا با خوردن کمترین مایعات، خصوصاً مایعات مدر مانند چای و نارنگی، احساس دفع ادرار ایجاد می گردد.
  • غلبه سودا: یکی از عوامل دیابت است. در این بیماری کلیه ها در صدد دفع قند اضافه خون برآمده و لزوماً همراه آن مقداری مایعات بدن نیز از این طریق دفع می گردد که خود عامل تکرر ادرار است. اگر سودا در بدن بیش از اندازه ترشح گردد بدن آن را به عنوان ماده زائد شناسایی کرده و برای جلوگیری از تخریب بافت های بدن شروع به دفع آن از طریق کلیه ها می کند که این امر باعث تکرر ادرار می شود. غلبه سودا باعث یبوست و خود یبوست یکی از عوامل التهابات روده است و نکته مهم این جاست که یکی از دلایل تکرر ادرار، تورم و التهاب روده ها است.

تشخیص:

  1. پزشک یک پیشینه کامل از شما خواهد گرفت و شما را معاینه خواهد کرد، در مورد تکرر ادرار و دیگر علائم می پرسد. پزشک ممکن است موارد زیر را از شما بپرسد:
  2. الگوی تکرر ادرار، برای مثال چه زمانی شروع شده است، چگونه تغییر می کند و چه زمانی از روز رخ می دهد.
  3. داروهای مصرفی
  4. مقدار مایعات مصرفی
  5. هرگونه تغییر در رنگ، بو یا غلظت ادرار
  6. مقدار کافئین و الکل مصرفی فرد، و این که آیا این مقدار اخیراً تغییر کرده است یا خیر؟
  7. آزمایش ها ممکن است شامل موارد زیر باشند:
  8. سونوگرافی، برای تصویر برداری از کلیه ها
  9. آزمایش برای عفونت های منتقله از راه جنسی
  10. بررسی ادرار برای تشخیص هرگونه اختلال در ادرار
  11. عکس اشعه ی ایکس یا سی تی اسکن از شکم و لگن
  12. آزمایش های عصیی (نورولوژیکی) برای تشخیص هرگونه مشکل اعصاب
  13. ممکن است مرد یا زن به اورولوژیست ارجاع داده شود، یا ممکن است زن ها به متخصص زنان و زایمان ارجاع داده شوند.
  14. آزمایش های اورودینامیک: آزمایش اورودینامیک برای دستیابی به موثر بودن مثانه برای ذخیره کردن و دفع ادرار است و عملکرد مثانه را بررسی خواهد کرد. مشاهده های ساده شامل موارد زیر هستند:
  15. یادداشت مقدار ادراری که تولید شده است.
  16. سنجش توانایی متوقف کردن ادرار در میانه آن
  17. ثبت زمانی که تولید جریان ادرار طول می کشد.
  18. برای دستیابی به اندازه گیری دقیق تر، پزشک ممکن است از موارد زیر استفاده کند:
  19. پایش مقدار فشار درون مثانه
  20. سنسورهایی برای ثبت فعالیت عصبی عضلانی
  21. تجهیزات تصویربرداری برای مشاهده پر شدن و خالی شدن مثانه
  22. بیمار ممکن است قبل از این آزمایش ها نیاز به تغییر دریافت مایعات داشته باشد یا مصرف داروهای خاصی را متوقف کند. ممکن است نیاز باشد بیمار با مثانه پر نزد طبیب برود.

درمان طب نوین:

  • بهترین راه درمان ادرار اضافی، رفع علت زمینه ای می باشد. بعنوان مثال، دیابت شیرین را می توان با استفاده از رژیم غذایی و ورزش در کنار تزریق انسولین یا دریافت داروهای ضد دیابت خوراکی درمان نمود. در برخی موارد می توان ادرار اضافی را با کاهش دریافت قهوه یا الکل درمان نمود. افرادی که شب ادراری دارند (ناکچوری) می توانند با کاهش حجم مایعات دریافتی پیش از خواب مشکل خود را رفع کنند. مشکل کودکانی که بی اختیاری ادرار شبانه دارند را نیز می توان با درمان های انگیزشی کنترل کرد (بعنوان مثال با تعیین جایزه برای انجام رفتارهایی نظیر رفتن به دستشویی قبل از رفتن به تخت خواب، که باعث کاهش بی اختیاری شبانه می شوند). اگر درمان انگیزشی موثر واقع نشد، می توان از ساعت های هشدار دهنده برای بیدار شدن و دفع ادرار کمک گرفت. اگر این روش نیز موثر نبود،پزشک متخصص اورولوژی با تجویز دسموپرسین خوراکی، تشنگی شدید و ادرار فراوان کودک را کنترل خواهد کرد. همچنین ممکن است پزشک دوز داروهای ادرار آور که باعث دفع ادرار فراوان می شوند را کاهش دهند. افراد بالغ مبتلا به ناکچوری را می توان با داروهای شل کننده مثانه درمان نمود. موارد مقاوم را می توان با دسموپرسین درمان نمود.

درمان طب سنتی:

  • طهارت گرفتن با آب گرم
  • در طول روز سنجد بخورید.
  • حفظ آرامش و پرهیز از استرس و اضطراب
  • انجام تمرینات ورزشی منظم به صورت روزانه.
  • گرم نگه داشتن مثانه با کمپرس کیسه آب گرم.
  • پرهیز از مصرف غذاهایی که طبیعتی سرد دارند.
  • رعایت کل توصیه های غذایی هنگام غلبه سودا.
  • پرهیز از مصرف مواد غذایی خاص، در فصل زمستان
  • استفاده از زنجبیل، دارچین، آویشن و زیره داخل غذا.
  • رعایت کلیه توصیه های تغذیه ای مربوط به غلبه بلغم.
  • خوردن خوراکی های گرم مخصوصاً ارده با شیره انگور.
  • نوشدنی دم کرده لیموعمانی با عسل به جای نوشیدن چای.
  • نوشیدن آرام روزانه دو الی سه لیوان نکتار سیب با عسل و یخ
  • خوردن دوسین، روزی سه قاشق مرباخوری (هر 8 ساعت یک بار).
  • کاهش مصرف برخی مواد خوراکی مانند قهوه، چای، نوشابه، شکلات.
  • مصرف سبزیجات تازه همراه غذا خصوصاً مرزه، نعناع، ریحان، ترخون.
  • نوشیدن روزانه 6 لیوان آب، نیم ساعت قبل و دو نیم ساعت بعد از غذا.
  • روغن مالی با روغن سیاهدانه یا کنجد روی کلیه ها و مثانه و گرم گرفتن آن.
  • مصرف دمنوش (تخم شوید + تخم شنبلیله + تخم خربزه) با عسل روزانه ۱ تا ۲ لیوان.
  • استفاده از ارده خصوصاً ارده قهوه ای با خرما یا عسل هفته ای ۲ الی ۳ بار به عنوان یک وعده غذایی.
  • دمنوش (آویشن + دارچین + پونه) با عسل برای درمان تکرر ادرار ناشی از ضعف عضلات مثانه مثمر ثمر است.
  • دمنوش (خارخسک + ختمی + زوفا + پرسیاوش) با عسل برای درمان تکرر ادرار ناشی از عفونت مفید می باشد.
  • کاهش وزن: اگر به اضافه وزن یا چاقی مبتلا هستید کاهش وزن به طور قابل توجهی علائم بیماری را بهبود می بخشد.
  • استفاده از ترکیب (۱ واحد سیاهدانه + ۳ واحد عسل) روزی ۲ قاشق مرباخوری یکی صبح قبل از ناشتا و یکی قبل از خواب.
  • دمنوش (گزنه + شیرین بیان + کندر خوراکی) با عسل برای افرادی که دچار غلبه رطوبت مثانه و ضعف آن شده اند خوب است.
  • روغن مالی روی کلیه ها و زیر شکم با روغن سیاهدانه و یا کنجد روزی 2 الی 3 مرتبه (بعد از 15 دقیقه آن را با کمربند ببندید).
  • ترک سردی های موضعی (مانند شنا و ترک نشستن روی سنگ، فرش ماشینی، موکت و حمام رفتن در قاعدگی برای زنان و …)
  • استفاده از ترکیب (بادام + گردو + فندق + پسته + کنجد با پوست + پودر نارگیل خانگی + خرما) به صورت روزانه ۱ تا ۳ قاشق.
  • مصرف مخلوط (گردو + بادام + فندق + پسته + بادام زمینی + پودر نارگیل خانگی + کنجد + خرما + دارچین) روزانه ۱ الی ۲ قاشق.
  • روغن مالی با روغن سیاهدانه، روغن کنجد یا روغن کوهان شتر روی مثانه و پشت گردن تا پایین کمر، روزانه ۲ تا ۳ مرتبه هر بار ۵ دقیقه با سشوار.
  • دمنوش (تخم شنبلیله + تخم شوید + تخم جعفری) با عسل برای افرادی که در کنار تکرر ادرار مبتلا به دیابت، چربی خون و فشار خون هستند تأثیرگذار است.
  • در علم طب معمولاً از داروهای آنتی بیوتیک برای تکرر ادرار استفاده می کنند و فکر می کنند که مثانه دچار عفونت شده است، در حالی که اکثراً چنین نیست.
  • دمنوش (سعد کوفی + اسطوخدوس + سنبل الطیب) با عسل برای درمان تکرر ادراری که همراه با ترس، نگرانی، سردی و رطوبت زیاد و تپش قلب باشد مفید است.
  • استفاده از دمنوش (پونه + خارخسک + گل گاوزبان + آویشن + گل زوفا + کاکل ذرت) با عسل روزانه ۳ لیوان ۴۰ دقیقه قبل از وعده های غذایی. (البته شایان ذکر است که با مصرف این نوع دمنوش در ابتدا شاید ادرار شما زیاد شود ولی به مرور درمان می شوید).
  • درمان تکرر ادرار به علت مشکل مثانه: صبح ناشتا، یک قاشق چایخوری از داروی «حرمل» میل کنید. 2. روزانه اندازه یک فندق مرکب۳ با آب زیاد مصرف کنید. 3. هر روز صبح ناشتا، یک درهم اندازه یک فندق یا ( ۳/۲۵ گرم) و موقع خواب هم یک درهم، به مدت ۲۰ روز از داروی ابن مسعود مصرف کنید.
  • افزایش مصرف مایعات: شاید بعضی ها بگویند که ما آب نخورده زیاد به توالت نیاز داریم چه رسد به این که مایعات بیشتری استفاده کنیم، باید دانست که یکی از دلایل تکرر ادرار همین کم آبی بدن است. مصرف مایعات کافی باعث شستشوی دستگاه اورولوژی و کل مجاری ادراری شده و آرام آرام مشکلات تکرر ادرار را از بین می برد.
  • یکی از قویترین داروها در درمان سردی مثانه، تکرر و بی اختیاری ادرار، نوشیدن مخلوط شیر و زردچوبه است. بدین منظور یک قاشق چایخوری زردچوبه را در یک فنجان شیرداغ حل کرده و پس از اینکه کمی از داغی آن کاسته شد بامقداری عسل شیرین کنید و شب ها قبل از خواب میل نمایید. بسته به مزاج بیمار مقدار زردچوبه و شیر متغیر بوده حتی می توان بجای شیر از شیر بادام نیز استفاده کرد، همچنین می توان به ترکیب فوق یک قاشق چایخوری روغن نارگیل افزود.
  • در شکل حاد بیماری، نوشیدن این دم کرده توصیه می شود: 100 گرم خارخسک سبز + 100 گرم ناخنک کرم رنگ + 50 گرم لیموعمانی + 50 گرم پونه کوهی + 50 گرم آویشن شیرازی + 50 گرم دم گیلاس + 25 گرم گل گاوزبان + 25 گرم کاکل ذرت را تمیز کرده و مخلوط کنید. سپس مخلوط به دست آمده را نیم کوب کنید. 2 قاشق غذاخوری سر پر را با 3 لیوان آب جوش به مدت 30 دقیقه با حرارت ملایم دم کنید و گرم گرم با عسل میل نمایید. این دم کرده برای افرادی که از سنگ کلیه رنج می برند، بسیار مفید است و دردهای وحشتناک را به سرعت از بین می برد، به شرطی که گرم گرم با عسل میل شود.

درمان تکرر ادرار در فصل زمستان:

  • از کرسی استفاده کنید.
  • آجر را داغ کنید و روی آجر بنشینید.
  • با شال پشمی کلیه ها را گرم نگه دارید.
  • دمنوش اسطوخدوس به همراه عسل شب ها میل کنید.
  • با روغن های گرم نظیر روغن سیاهدانه موضع کلیه ها را خوب ماساژ دهید.

درمان تکرر ادرار خانم ها:

  • واژینال عسل شبانگاه 7 الی 14 مرحله
  • ارده با شیره انگور هفته ای 5 وعده بعنوان صبحانه میل شود.
  • خوردن دوسین روزی سه قاشق مرباخوری هر 8 ساعت یک بار
  • بادکش گرم و خشک کمر و زیر شکم یک روز در میان(21 مرحله)
  • هر شب یک قاشق مرباخوری اسفند را با یک لیوان عرق رازیانه قورت دهید. بعد از 80 شب اسفند را حذف کنید و فقط رازیانه مصرف شود.
  • روغن مالی روی کلیه ها و زیر شکم با (2 واحد روغن سیاهدانه + یک واحد روغن حنظل) به مدت 120 شب. اگر روغن حنظل نداشتید از روغن بادام تلخ استفاده نمایید.

داروها:

  • تولترودین
  • وازوپرسین
  • داریفناسین
  • فلاووکسات
  • فنازوپریدین
  • اکسی بوتینین
  • بوتولینوم توکسین
  • ایمی پرامین (توفرانیل)
  • میرابگرون (میربتریک)
  • تولترودین (دیتروم LA )
  • اکسی بوتینین (دیتروپان)
  • اکسی بوتینین (اکسی ترول)
  • دسموپرسین استات (نوکتیوا)
  • تروسپیوم ( Sanctura XR )
  • وسیکیر یا همان سولیفناسین (وزیکر)
  • اکسی ترول تنها داروی قابل استفاده برای بانوان است.
  • داریفناسین به طور خاص برای افرادی که در طی شب بیشتر از دو بار برای ادرار کردن بیدار می شوند، تجویز می شود.

فعالیت:

  • روزی نیم ساعت فعالیت مناسب بدنی داشته باشید.

رژیم غذایی:

  • از مصرف فرآورده های کارخانه ای و همچنین لبنیات و غذاهای گرم و سرد بدون مصلح غذایی پرهیز کنید.

نکته:

  • کسی که مایعات زیادی مصرف کند و هر بار حجم زیادی ادرار تخلیه کند جزء مبتلایان به تکرر ادرار محسوب نمی گردد.
  • در حالت طبیعی یک فرد نباید در طول شب نیازی برای تخلیه مثانه احساس کند مگر آن که مایعات زیادی مصرف کرده باشد.
  • تکرر ادرار به دو نوع حاد و مزمن تقسیم می شود: ۱. تکرر ادرار حاد: در این نوع بیماری، فرد به صورت ناگهانی و بدون سابقه قبلی به تکرر ادرار مبتلا می شود که این موضوع می تواند به دلیل غلبه بلغم، عفونت های مثانه و عفونت مجرای ادراری باشد که بیشتر در خانم های جوان رخ می دهد. ۲. تکرر ادرار مزمن: تکرر ادرار مزمن ماه ها یا سالها در فرد وجود دارد و تقریباً اکثر مواقع بیمار را تحت فشار قرار می دهد.
  • در کتب طب سنتی نسبت به تدابیر فصل زمستان آمده است که این فصل برای افراد مسن و صاحبان مزاج بلغمی (سرد و تر) مناسب نیست و این افراد باید پوشش بدن را زیاد نموده و لباس های پشمین و شال های تهیه شده از پوست حیوانات و لباس های ابریشمی و پنیه ای بپوشند و مکان زندگی خود را گرم نگه داشته و در مکان هایی که در معرض تابش آفتاب است و از رطوبت کمی برخوردار است زندگی کنند.
  • کسانی که طبیعتی سرد دارند، بیشتر در فصل زمستان دچار این بیماری می شوند.
  • کش درب مثانه از صفرا به وجود می آورد و باید صفرا را بالا ببریم تا دهانه مثانه توان جمع شدن داشته باشد.
  • در کل تکرر ادرار با حجم کم در افراد سوداوی مزاج زیاد دیده می شود.
  • کش درب مثانه ار صفرا به وجود می آورد و باید صفرا را بالا ببریم تا دهانه مثانه توان جمع شدن داشته باشد.
  • کلیه و مثانه بسیار سرد است که توان نگهداری ادرار را ندارد.
error: محتوا محافظت شده می باشد.