طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- گل کلم گل شده: ۸ پیمانه
- هویج: ۲ عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- لیموترش تازه: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس هویج نگینی شده را به آن افزوده و مدتی تفت می دهیم. پس از آن گل کلم و ادویه را نیز به مواد قبلی اضافه کرده و کمی حرارت می دهیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و همراه نمک فلفل و زنجبیل به بقیه مواد افزوده و اجازه می دهیم، که غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. موقع صرف غذا می توانیم از آب لیموترش تازه استفاده کنیم.
خواص:
- مفید برای سوداوی مزاج ها در فصل زمستان
- مفید برای کبد
- خونساز
- تقویت استخوان ها
- مفید برای گوارش
- ضد سرطان
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.