طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- ساقه کرفس خرد شده: ۶ پیمانه
- سویا: ۱ پیمانه
- نعناع و جعفری خرد شده: ۴ پیمانه
- برگ کرفس جوان: به میزان لازم
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- پودر لیمو عمانی یا لیموترش تازه: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- سویا را با کمی آب و مقداری زردچوبه، فلفل، نمک و زنجبیل می پزیم تا کاملاً بدون آب شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس سویا را به همراه ادویه به آن اضافه کرده و تفت می دهیم. نعناع، جعفری و برگ کرفس را با کمی روغن تفت می دهیم، از آن ساقه کرفس را افزوده و کمی تفت می دهیم. تمام مواد را با مقداری آب گرم پس مخلوط کرده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. قبل از صرف غذا پودر لیموعمانی یا آب لیموترش تازه را به خورش اضافه می کنیم.
خواص:
- خون ساز
- تقویت امور جنسی
- مقوی بدن
- مفید برای سوداوی مزاج ها
- مفید برای فصل زمستان
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.