طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، سکنجبین
مواد لازم (برای 4 نفر):
- ساقه کرفس خرد شده: ۵ پیمانه
- تره، جعفری، شنبلیله (اسفناج یا برگ چغندر) خرد شده: ۵۰۰ گرم
- لوبیا قرمز یا چیتی: 2/1 پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- پودر لیموعمانی یا لیموترش تازه: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لوبیا را از قبل خیس کرده و مدتی آن را می جوشانیم. سبزی را خرد کرده و با مقداری روغن تفت می دهیم. ساقه کرفس را به سبزی افزوده و مدتی حرارت می دهیم. پیاز را با کمی روغن کنجد، زردچوبه و ادویه تفت داده، سپس سبزی و ساقه کرفس تفت داده شده، لوبیا، نمک، فلفل و زنجبیل را به همراه مقداری آب گرم به آن افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. موقع صرف غذا از پودر لیموعمانی یا آب لیمو ترش تازه استفاده می کنیم.
خواص:
- خون ساز
- تقویت عمومی بدن
- ضد کلسترول
- تقویت امور جنسی
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.