مواد لازم (برای 6 الی 7 نفر):
- لوبیا قرمز 200 گرم
- قارچ خرد شده 250 گرم
- کرفس خرد شده 4 تا 5 ساقه ترد
- سبزی خرد شده (نعناع، جعفری و اسفناج) 1 کیلوگرم
- پیاز متوسط 1 عدد
- آب لیموترش تازه به مقدار دلخواه
- گوجه فرنگی رسیده 1 عدد
- روغن زیتون 6 تا 7 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- زردچوبه، زعفران و زیره از هر کدام نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه:
- لوبیا را که از شب قبل خیس کرده ایم، می گذاریم بپزد، به طوری که پس از پختن، آب آن تمام شود؛ سپس گوجه فرنگی را پوست کنده و رنده می کنیم و به همراه کرفس، قارچ، سبزی، پیاز خرد شده، نمک، فلفل، ادویه جات و آب به لوبیا افزوده، با حرات ملایم می پزیم، پس از کمی پختن، آب لمیوترش تازه و روغن زیتون و زعفران را به خورش می افزاییم و اجازه می دهیم با حرارت ملایم خوب بپزد و جا بیفتد، به طوری که سطح غذا را روغن فرا گیرد.
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.