مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):
- بادمجان 3 تا 4 عدد
- کدو خورشتی 2 عدد
- سیب زمین متوسط 1 عدد
- پیاز متوسط 1 عدد
- پونه کوهی یا نعناع خشک یک قاشق غذاخوری
- گوجه فرنگی رسیده 3 عدد
- نمک و فلفل به میزان لازم
- قارچ 250 گرم
- ادویجه جات (زردچوبه، دارچین، زعفران و هل سبز) به میزان دلخواه
- آبغوره به میزان دلخواه
- روغن زیتون 3 تا 4 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
- بادمجان ها را پوست کنده، به صورت حلقه ای خرد می کنیم و به مدت 20 دقیقه در آب نمک می گذاریم، بعد، از آب خارج کرده، خوب می شوییم، کدوها را به صورت حلقه ای و سیب زمینی را به صورت نگینی خرد می کنیم، سپس، در یک ظرف مناسب ریخته، پوست گوجه فرنگی ها را کنده و آن ها را به صورت حلقه ای خرد کرده و روی مواد می چینیم و پونه یا نعناع را به آن افزوده و نمک و ادویه جات را هم در یک لیوان آب حل کرده، اضافه می کنیم و ظرف را روی حرات ملایم می گذاریم تا بپزد، سپس حرارت را کم کرده و آبغوره را به غذا می افزایم تا غذا جا بیفتد. در آخر، روغن زیتون را به خورش افزوده، از روی حرات بر می داریم، زمان پخت این غذا حداکثر سه ربع ساعت است.
نکته:
- بادمجان باید قلمی و بدون تخم و رسیده باشد، یعنی پوست آن مشکی و براق باشد، از بادمجان های قلمی برای خورش ها و خوراک ها و از بادمجان های درشت برای تهیه خوراک میرزاقاسمی و انوع کباب بادمجان می توان استفاده کرد. با بادمجان انواع غذاهای خوش مزه و متنوعی قابل تهیه است. بعد از پوست کندن بادمجان ها، بهتر است آن ها را بسته به نوع غذا، از طول یا عرض خرد کنید و به مدت 20 تا 30 دقیقه در آب نمک قرار دهید تا مواد زاید آن، یعنی (سولانین) خارج شود، سپس آنها را شسته و استفاده کنید.
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.