طبع غذا: معتدل به سمت سردی
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بادمجان: ۳ عدد متوسط
- کدو: ۴ عدد متوسط
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد کوچک
- لپه: 2/1 پیمانه
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- لیموترش تازه: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لپه را از قبل خیس کرده و با مقداری آب می پزیم. بادمجان را پوست گرفته و مدتی در آب نمک خیس کرده و بعد از چند دقیقه آبکش می کنیم. کدو و بادمجان را ۲ تا ۳ سانتی خرد کرده و با روغن بسیار کم تفت می دهیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس فلفل دلمه ای نگینی شده را به همراه ادویه به آن اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. گوجه را با مقداری آب، نمک، فلفل و زنجبیل در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به بقیه مواد اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم. زمانی که گوجه پخته شد لپه، بادمجان و کدو را به آن افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. موقع صرف غذا از آب لیموترش تازه استفاده می کنیم.
خواص:
- ملين
- مفید برای چربی خون و کبد
- ضد سرطان
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.