کاربر

خورش کدو مخصوص (2)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل به سمت سردی

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. بادمجان: ۳ عدد متوسط
  2. کدو: ۴ عدد متوسط
  3. فلفل دلمه ای: ۱ عدد کوچک
  4. لپه: 2/1 پیمانه
  5. گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
  6. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  7. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
  8. لیموترش تازه: به میزان لازم
  9. روغن کنجد: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • لپه را از قبل خیس کرده و با مقداری آب می پزیم. بادمجان را پوست گرفته و مدتی در آب نمک خیس کرده و بعد از چند دقیقه آبکش می کنیم. کدو و بادمجان را ۲ تا ۳ سانتی خرد کرده و با روغن بسیار کم تفت می دهیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس فلفل دلمه ای نگینی شده را به همراه ادویه به آن اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. گوجه را با مقداری آب، نمک، فلفل و زنجبیل در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به بقیه مواد اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم. زمانی که گوجه پخته شد لپه، بادمجان و کدو را به آن افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. موقع صرف غذا از آب لیموترش تازه استفاده می کنیم.

خواص:

  1. ملين
  2. مفید برای چربی خون و کبد
  3. ضد سرطان

نکته:

  • در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
  • در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
  • پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
  • در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
  • قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.
error: محتوا محافظت شده می باشد.