طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- کدو: ۱۰ عدد متوسط
- شیره کشمش: ۴ قاشق غذاخوری
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- نمک: در صورت تمایل
- زردچوبه، دارچین: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس کدوها را در اندازه های ۲ تا ۳ سانتی خرد کرده و همراه دارچین به پیاز اضافه می کنیم و مدتی تفت می دهیم. در نهایت کمی آب گرم به بقیه مواد افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. چند دقیقه قبل از پخت کامل غذا به میزان مورد نیاز شیره کشمش به آن اضافه می کنیم.
خواص:
- ملين
- مفید برای مزاج های معتدل
- مفید برای فصل های بهار و پاییز
- تقویت عمومی و مقوی امور جنسی
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.