طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- کدو: ۱۰ عدد متوسط
- آلوچه برقانی: ۸ عدد
- هویج: ۱ عدد بزرگ
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- زردچوبه، دارچین، پودر هل: به میزان لازم
- شکر قهوه ای: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- کدوها را به صورت حلقه های ۲ سانتی و هویج را نگینی خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس هویج را به آن اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. کدوها را به همراه دارچین و پودر هل به مواد قبلی افزوده و مدتی تفت می دهیم. آلوچه برقانی را با مقداری آب و شکر قهوه ای می پزیم و به همراه زعفران به کل مواد اضافه می کنیم. در صورت نیاز به آب مقداری آب گرم به خورش افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملين
- خونساز
- مفید برای صفراوی مزاج ها
- مفید برای فصل تابستان
- تقویت بینایی
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.