طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- کدو خورشتی: ۸ عدد متوسط
- آلو بخارا: ۱۲ عدد
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس کدوها را حلقه حلقه خرد کرده و به همراه ادویه، نمک، فلفل و زنجبیل به آن افزوده و مدتی تفت می دهیم. آلوبخارا را از قبل شسته و همراه مقداری آب گرم به بقیه مواد اضافه کرده و اجازه می دهیم که غذا یا حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در انتها کمی زعفران آب شده به خورش اضافه می کنیم.
خواص:
- خونساز
- ملين
- تصفیه خون
- مفید برای کبد
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.