طبع غذا: سرد و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد کوچک
- کدو: ۱۰ عدد
- گوجه فرنگی: ۶ عدد
- متوسط پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- آب لیموترش تازه: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- کدوها را به صورت حلقه ای یا برش های ۲ تا ۳ سانتی خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس کدو را به آن افزوده و کمی تفت می دهیم. پس از آن فلفل دلمه ای را نگینی درشت خرد کرده و به همراه ادویه به مواد قبلی افزوده و مدتی حرارت می دهیم. گوجه ها را پوست کنده و ریز خرد می کنیم یا با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه نمک، فلفل و زنجبیل به بقیه مواد اضافه کرده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت تمایل، می توانیم قبل از صرف غذا از مقداری آب لیموترش تازه استفاده کنیم.
خواص:
- ملين
- مفید برای صفراوی مزاج ها
- مفید برای فصل تابستان
- ضد چربی و کلسترول خون
- ضد سرطان
- تقویت عمومی بدن
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.