طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لیه: 2/1 یک پیمانه
- سویا: ۱ پیمانه
- سیب زمینی: ۱ عدد بزرگ
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- پودر لیمو عمانی: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- سویا و لپه را از قبل خیس کرده، سپس با آب و مقداری زردچوبه کاملاً می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس سیب زمینی را به صورت خلال های ۲ سانتی خرد کرده و به همراه ادویه به پیاز افزوده و کمی تفت می دهیم. گوجه ها را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه نمک، فلفل و زنجبيل بـه مواد قبلی افزوده و مدتی حرارت می دهیم تا آب گوجه قوام پیدا کند. در انتها لپه را افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. موقع صرف غذا از پودر لیمو استفاده می کنیم.
خواص:
- تقویت عمومی بدن
- تقویت امور جنسی
- مفید برای کبد
- ضد کلسترول و چربی خون
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.