طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لپه: ۱ پیمانه
- کدو خورشتی: ۲ عدد
- بادمجان: ۲ تا ۳ عدد
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لپه را از قبل خیس کرده، سپس آن را با آب و مقداری زردچوبه می پزیم. بادمجان ها را پوست کنده و از وسط نصف می کنیم، سپس آنها را در آب نمک قرار داده و بعد از چند دقیقه آبکش می کنیم. کدوها را با پوست از وسط نصف کرده و آنها را به همراه بادمجان سرخ می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه و ادویه تفت می دهیم. گوجه ها را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود، سپس آن را به همراه نمک و فلفل به پیاز افزوده و مقداری حرارت می دهیم. زمانی که آب گوجه قوام پیدا کرد لپه را همراه کدو و بادمجان به آن افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملين
- تقویت عمومی بدن
- تقویت امور جنسی
- ضد چربی و کلسترول خون
- مفید برای کبد
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.