طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لپه: 2/1 یک پیمانه
- کدو: ۴ عدد متوسط
- سیب زمینی: ۱ عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی، پودر زیره: به میزان لازم
- پودر لیمو عمانی یا لیموترش تازه: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لپه را از شب قبل خیس کرده و آن را با آب و کمی زردچوبه کاملاً می پزیم. کدو را به شکل حلقه های ۱ سانتی خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت می دهیم، کدو را نیز به آن اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. سیب زمینی را خلال کرده و به همراه نمک، فلفل، ادویه، پودر زیره و زنجبیل به مواد قبلی افزوده و مدتی حرارت می دهیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و آن را به بقیه مواد اضافه می کنیم و کمی حرارت می دهیم تا گوجه قوام پیدا کند. در آخر لپه را اضافه کرده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. چند دقیقه قبل از پخت کامل پودر لیمو عمانی یا لیموترش تازه را به خورش اضافه می کنیم.
خواص:
- ملين
- تقویت عمومی بدن
- تقویت امور جنسی
- ضد چربی و کلسترول خون
- مفید برای کبد
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.