کاربر

خورش لپه با کدو

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. لپه: 2/1 یک پیمانه
  2. کدو: ۴ عدد متوسط
  3. سیب زمینی: ۱ عدد متوسط
  4. گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
  5. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  6. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی، پودر زیره: به میزان لازم
  7. پودر لیمو عمانی یا لیموترش تازه: به میزان لازم
  8. روغن کنجد: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • لپه را از شب قبل خیس کرده و آن را با آب و کمی زردچوبه کاملاً می پزیم. کدو را به شکل حلقه های ۱ سانتی خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت می دهیم، کدو را نیز به آن اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. سیب زمینی را خلال کرده و به همراه نمک، فلفل، ادویه، پودر زیره و زنجبیل به مواد قبلی افزوده و مدتی حرارت می دهیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و آن را به بقیه مواد اضافه می کنیم و کمی حرارت می دهیم تا گوجه قوام پیدا کند. در آخر لپه را اضافه کرده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. چند دقیقه قبل از پخت کامل پودر لیمو عمانی یا لیموترش تازه را به خورش اضافه می کنیم.

خواص:

  1. ملين
  2. تقویت عمومی بدن
  3. تقویت امور جنسی
  4. ضد چربی و کلسترول خون
  5. مفید برای کبد

نکته:

  • در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
  • در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
  • پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
  • در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
  • قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.
error: محتوا محافظت شده می باشد.