کاربر

خورش لوبیا سبز با لپه (2)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. لوبیا سبز خرد شده: ۴ پیمانه
  2. لپه: ۱ پیمانه
  3. هویج: ۱ عدد متوسط
  4. سیب زمینی: ۱ عدد متوسط
  5. گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
  6. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  7. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، دارچین، ادویه خورشتی: به میزان لازم
  8. پودر لیمو عمانی یا لیموترش تازه: به میزان لازم
  9. روغن کنجد: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • لپه را از قبل خیس کرده، سپس با کمی آب و زردچوبه کاملاً می پزیم. لوبیا سبز را بخارپز یا با کمی آب، آب پز می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس هویج را نگینی خرد کرده و به پیاز افزوده و کمی تفت می دهیم. سیب زمینی را به صورت خلال های ۲ سانتی خرد کرده و به بقیه مواد افزوده و مقداری تفت می دهیم. پس از آن لوبیا سبز، نمک، فلفل، زنجبیل، ادویه و دارچین را به بقیه مواد اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم. در انتها گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه لپه پخته شده به کل مواد اضافه کرده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. چند دقیقه قبل از صرف غذا پودر لیمو عمانی یا لیموترش تازه به آن اضافه می کنیم.

خواص:

  1. مفید برای مزاج های معتدل
  2. مفید برای فصل های بهار، پاییز و زمستان
  3. مفید برای کبد
  4. ضد دیابت
  5. تقویت بینایی
  6. ملين
  7. تقویت عمومی

نکته:

  • در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
  • در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
  • پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
  • در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
  • قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.
error: محتوا محافظت شده می باشد.