طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لوبیا سبز خرد شده: ۴ پیمانه
- لوبیا چیتی: ۱ پیمانه
- هویج: ۱ عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی، پودر زیره: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لوبیا را از قبل خیس کرده، سپس با مقداری آب کاملاً می پزیم. لوبیا سبز را بخارپز یا با مقداری آب، آب پز می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس هویج را خلالی خرد کرده و به پیاز افزوده و مدتی حرارت می دهیم. لوبیا سبز را همراه با نمک، فلفل، زنجبیل، پورد زیره و ادویه به بقیه مواد افزوده و مدتی حرارت می دهیم. در انتها گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه لوبیا پخته شده به کل مواد افزوده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- مفید برای مزاج های معتدل
- مفید برای فصل های بهار، پاییز و زمستان
- مفید برای کبد
- ضد دیابت
- تقویت بینایی
- ملین
- تقویت عمومی بدن
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.