طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- . لپه: 2/1 یک پیمانه
- بادمجان: ۲ عدد متوسط
- قارچ: ۸ عدد
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- پودر لیموعمانی یا آب لیموترش تازه: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لپه را از قبل خیس کرده و آن را با مقداری آب و زردچوبه کاملاً می پزیم. بادمجان ها را پوست گرفته، لایه لایه کرده و در کمی آب نمک مدتی خیس می کنیم و بعد از چند دقیقه آبکش می کنیم، سپس آنها را با روغن کم سرخ می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده و سپس قارچ را در اندازه های ۲ تا ۳ سانتی خرد کرده و به همراه ادویه به آن افزوده و چند دقیقه تفت می دهیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه نمک و فلفل به مواد قبلی افزوده و مدتی می پزیم. زمانی که گوجه پخته شد لپه و در انتها بادمجان را اضافه کرده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. موقع صرف غذا از پودر لیمو عمانی یا آب لیموترش تازه استفاده می کنیم.
خواص:
- تقویت عمومی بدن
- تقویت امور جنسی
- مفید برای کبد
- ضد کلسترول و چربی خون
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.