طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق کاسنی و شاتره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- تره، جعفری، شنبلیله (اسفناج یا برگ چغندر) خرد شده: ۷۵۰ گرم
- لوبیا چشم بلبلی: 2/1 پیمانه
- سویا: ۱ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- شنبلیله خشک: به میزان لازم
- پودر لیمو عمانی یا لیموترش تازه: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لوبیا را از قبل خیس کرده و مدت کمی می پزیم. سویا را با مقداری آب، زردچوبه، نمک و فلفل می پزیم تا این که کاملاً بدون آب شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم. سویا را به همراه ادویه و زنجبیل به آن اضافه کرده و تفت می دهیم. سبزی خرد شده را جدا با مقداری روغن تفت می دهیم، سپس شنبلیله خشک را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. تمام مواد را با هم مخلوط می کنیم و با میزان آب مناسب اجازه می دهیم که غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. قبل از صرف غذا پودر لیمو عمانی یا آب لیمو ترش تازه را به خورش اضافه می کنیم.
خواص:
- ملين
- مفید برای معده، روده و کبد
- مفید برای مزاج های سوداوی
- مفید برای فصل زمستان
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.