طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق کاسنی و عرق شاتره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- قارچ: ۸ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط (درصورت تمایل)
- گردو: ۳ پیمانه
- رب انار شیرین: ۶ قاشق غذاخوری
- شکر قهوه ای یا شیره کشمش: در صورت تمایل
- دارچین، زردچوبه: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- گردو را چرخ کرده یا می کوبیم و با مقداری آب مدتی می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس قارچ را خرد کرده و به همراه دارچین به آن افزوده و کمی تفت می دهیم. رب انار شیرین، شیره کشمش و پیاز آماده شده را به گردو افزوده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در انتها زعفران آب شده را به غذا اضافه می کنیم.
خواص:
- ملين
- مفید برای معده و روده ها و کبد
- مفید برای سوداوی مزاج ها در فصل زمستان
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.