طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق کاسنی و شاتره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- گردو: 2/1 دو پیمانه
- سویا: ۱ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط (در صورت تمایل)
- زردچوبه، دارچین: به میزان لازم
- شیره کشمش یا شکر قهوه ای: به میزان لازم
- رب انار: ۶ قاشق غذاخوری
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- سویا را با مقداری آب و زردچوبه می پزیم تا آب آن تمام شود. پیاز را با روغن کنجد تفت داده، سپس سویا و دارچین را افزوده و کمی تفت می دهیم. گردو را با دنده درشت چرخ کرده یا آن را می کوبیم و با کمی آب به بقیه مواد افزوده و تمام مواد را با حرارت ملایم می پزیم تا گردو روغن بیندازد. پس از مدتی رب انار شیرین و شیره کشمش را به بقیه مواد افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در آخر کمی زعفران آب شده به خورش اضافه می کنیم.
خواص:
- ملين
- مفید برای معده و روده ها و کبد
- مفید برای سوداوی مزاج ها در فصل زمستان
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.