کاربر

خورش فسنجان با سویا قلقلی

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و تر

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق کاسنی و عرق شاتره

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. گردو: ۲ پیمانه
  2. بادام: 2/1 پیمانه
  3. هویج: ۱ عدد متوسط
  4. پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
  5. شیره کشمش: به میزان لازم
  6. رب انار شیرین: ۴ قاشق غذاخوری
  7. زردچوبه، دارچین: به میزان لازم
  8. زعفران آب شده: به میزان لازم
  9. روغن کنجد: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • گردو و بادام را چرخ کرده یا می کوبیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس هویج را به صورت خلال ریز خرد کرده و به همراه دارچین به پیاز افزوده و مدتی تفت می دهیم. پس از آن مقداری آب گرم به مواد قبلی (گردو و بادام چرخ شده، پیاز و هویج) اضافه کرده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته شود. در آخر رب انار شیرین و شیره کشمش را به خورش افزوده و مدتی می پزیم. بعد از این که خورش كاملاً روغن انداخت، قلقلی ها و زعفران را به غذا اضافه می کنیم.

مواد لازم برای تهیه قلقلی ها:

  1. سویا: ۱ پیمانه
  2. پیاز: ۱ عدد کوچک
  3. بلغور گندم: ۱ پیمانه
  4. هویج: ۱ عدد کوچک
  5. سیب زمینی آب پز: ۱ عدد متوسط
  6. پودر لپه: ۱ قاشق غذاخوری
  7. نمک، زردچوبه، روغن کنجد: به میزان لازم

دستور تهیه قلقلی ها:

  • بلغور گندم را از قبل خیس کرده، سپس در آبکش ریخته تا آب آن کاملاً جدا شود، سویا را با مقداری نمک و زردچوبه می پزیم تا بدون آب شود. سویا و بلغور باید کاملاً بدون آب شوند. پیاز را رنده کرده و آبش را جدا می کنیم. تمام مواد را با هم ۲ الی ۳ مرتبه چرخ کرده، سپس مواد را با دست ورز می دهیم. مواد آماده شده را گرد گرد کوچک کرده و در آرد لپه می غلتانیم و با روغن کنجد با حرارت ملایم تفت می دهیم. قلقلی ها را در ۲ دقیقه قبل از پخت کامل به فسنجان اضافه می کنیم.

خواص:

  1. ملين
  2. مفید برای معده و روده ها و کبد
  3. مفید برای سوداوی مزاج ها در فصل زمستان

نکته:

  • در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
  • در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
  • پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
  • در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
  • قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.
error: محتوا محافظت شده می باشد.