مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):
- لوبیا قرمز 200 گرم
- قارچ خرد شده 250 گرم
- ریواس خرد شده 4 تا 5 ساقه ترد
- سبزی خرد شده (نعناع، جعفری و اسفناج) 1 کیلوگرم
- پیاز متوسط 1 عدد
- آب لیموترش تازه به مقدار دلخواه
- گوجه فرنگی رسیده 1 عدد
- روغن زیتون 6 تا 7 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- زردچوبه، زعفران و زیره از هر کدام نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه:
- لوبیا را که از شب قبل خیس کرده ایم، می گذاریم بپزد، به طوری که پس از پختن، آب آن تمام شود؛ سپس گوجه فرنگی را پوست کنده و رنده می کنیم و به همراه ریواس، قارچ، سبزی، پیاز خرد شده، نمک، فلفل، ادویه جات و آب به لوبیا افزوده، با حرات ملایم می پزیم، پس از کمی پختن، آب لمیوترش تازه و روغن زیتون و زعفران را به خورش می افزاییم و اجازه می دهیم با حرارت ملایم خوب بپزد و جا بیفتد، به طوری که سطح غذا را روغن فرا گیرد.
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.
- سعی کنید از ریواس هایی استفاده شود که گوشتی و مایل به رنگ سفید باشد، این سبزی فصلی است، بنابراین، همیشه در دسترس نیست، حتماً در فصل مناسب، آن را مصرف نمایید، استفاده از سبزیجات وحشی در فصل مناسب موجب می گردد که املاح و ویتامین مورد نیاز بدن در آن فصل، تأمین شود. همچنین موجب سلامتی قلب و عروق و نیز رفع گرفتگی آن می شود.