کاربر

خورش خلال و پسته

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. خلال بادام: ۱ پیمانه
  2. لپه: 2/1 پیمانه
  3. آلوچه برقانی: ۱۲ عدد
  4. گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
  5. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  6. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
  7. زعفران آب شده: به میزان لازم
  8. آب لیموترش تازه: به میزان لازم
  9. روغن کنجد: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • لپه و خلال بادام را از قبل خیس می کنیم. آلوچه را با مقداری آب، زعفران و کمی لیموترش تازه می پزیم. لپه را نیز با مقداری آب و زردچوبه کاملاً می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه تفت داده، سپس آلوچه و خلال را افزوده و مدتی حرارت می دهیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه نمک، فلفل و زنجبیل به بقیه مواد اضافه کرده و مدتی می پزیم. زمانی که آب گوجه قوام پیدا کرد، لپه را همراه زعفران آب شده به خورش افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت تمایل می توان از آب لیموترش تازه استفاده کرد.

خواص:

  1. خونساز
  2. مفید برای استخوان ها
  3. تقویت عمومی بدن
  4. مفید برای کبد
  5. تصفیه خون

نکته:

  • در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
  • در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
  • پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
  • در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
  • قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.
error: محتوا محافظت شده می باشد.