طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- خلال بادام: ۱ پیمانه
- خلال پسته: ۲ قاشق غذاخوری
- زرشک: ۴ قاشق غذاخوری
- سویا: 2/1 پیمانه
- گوجه فرنگی: ۳ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۲ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- خلال بادام و پسته را از قبل مدتی خیس می کنیم. زرشک را با کمی زعفران آب شده و روغن دم می کنیم. سویا را با آب و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه می پزیم تا آب آن کاملاً تمام شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم، سویا و کمی زنجبیل را به پیاز اضافه کرده و مدتی تفت می دهیم. گوجه را با کمی آب و ادویه در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و آن را به پیاز و سویا اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم تا گوجه قوام پیدا کند. در آخر خلال بادام و پسته را به بقیه مواد افزوده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. مدتی قبل از پخت کامل غذا، زرشک را به خورش اضافه می کنیم.
خواص:
- خون ساز
- مفید برای استخوان ها
- تقویت عمومی بدن
- مفید برای کبد
- تصفیه خون
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.