کاربر

خورش خلال

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. خلال بادام: ۱ پیمانه
  2. خلال پسته: ۲ قاشق غذاخوری
  3. زرشک: ۴ قاشق غذاخوری
  4. سویا: 2/1 پیمانه
  5. گوجه فرنگی: ۳ عدد متوسط
  6. پیاز خرد شده: ۲ عدد متوسط
  7. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
  8. زعفران آب شده: به میزان لازم
  9. روغن کنجد: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • خلال بادام و پسته را از قبل مدتی خیس می کنیم. زرشک را با کمی زعفران آب شده و روغن دم می کنیم. سویا را با آب و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه می پزیم تا آب آن کاملاً تمام شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم، سویا و کمی زنجبیل را به پیاز اضافه کرده و مدتی تفت می دهیم. گوجه را با کمی آب و ادویه در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و آن را به پیاز و سویا اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم تا گوجه قوام پیدا کند. در آخر خلال بادام و پسته را به بقیه مواد افزوده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. مدتی قبل از پخت کامل غذا، زرشک را به خورش اضافه می کنیم.

خواص:

  1. خون ساز
  2. مفید برای استخوان ها
  3. تقویت عمومی بدن
  4. مفید برای کبد
  5. تصفیه خون

نکته:

  • در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
  • در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
  • پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
  • در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
  • قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.
error: محتوا محافظت شده می باشد.