طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- کدو خورشتی: ۴ عدد متوسط
- هویج: ۱ عدد متوسط
- به: ۱ عدد متوسط
- سیب زمینی: ۱ عدد متوسط
- آلو بخارا: ۸ عدد
- گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی، دارچین و هل: به میزان لازم
- شیره کشمش یا شکر قهوه ای، آب لیموترش تازه و روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- آلو را با مقداری شیره کشمش یا شکر قهوه ای، زعفران آب شده و کمی آب لیموترش تازه می پزیم، هویج و سیب زمینی را به صورت نگینی و کدو و به را در اندازه های ۲ تا ۳ سانتی خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد، کمی زردچوبه و ادویه تفت داده، سپس هویج، فلفل زنجبیل را افزوده و کمی تفت می دهیم. پس از آن به، کدو خورشتی و سیب زمینی را به همراه نمک، دارچین و هل به مواد قبلی افزوده و مدتی حرارت می دهیم. گوجه فرنگی را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به بقیه مواد اضافه می کنیم. وقتی که آب گوجه قوام پیدا کرد، آلو را افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- مناسب برای سوداوی مزاج ها
- مفید برای فصل زمستان
- مفید برای کبد
- تقویت بینایی
- مقوی عمومی بدن
- مفید برای تصفیه خون
- خونساز
- تقویت حافظه
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.