طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- به: ۲ عدد متوسط
- هویج: ۲ عدد متوسط
- سبب زمینی: ۱ عدد
- آلوجه برقانی: ۱۶ عدد
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- نمک: در صورت تمایل
- زردچویه، هل، دارچین: به میزان لازم
- شیره کشمش یا شکر قهوه ای: به میزان لازم
- زعفران آب شده، آب لیموترش تازه و روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- آلوچه را همراه مقداری آب، شکر قهوه ای و کمی آب لیموترش تازه مدتی می پزیم. هویج و سیب زمینی را نگینی و به را نیز در اندازه های ۳ سانتی خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس هویج را افزوده و کمی تفت می دهیم، پس از آن به و در انتها سیب زمینی را همراه با هل و دارچین اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم. آلوچه پخته شده را به کل مواد افزوده و با مقدار آب مناسب اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. قبل از صرف غذا، کمی زعفران آب شده اضافه می کنیم.
خواص:
- مناسب برای سوداوی مزاج ها
- مفید برای فصل زمستان
- مفید برای کبد
- تقویت بینایی
- مقوی عمومی بدن
- مفید برای تصفیه خون
- خون ساز
- تقویت حافظه
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.