طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق کاسنی و شاتره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بامیه: ۴۰ عدد
- سویا: ۱ پیمانه
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- سیر: ۶ حبه
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- تمر هندی: ۳ قاشق غذاخوری
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- قسمت انتهایی بامیه را جدا کرده، سپس آن را مدتی در آب نمک خیس کرده و آبکش می کنیم. سویا را با مقداری آب، نمک و زردچوبه می پزیم تا بدون آب شود. توجه شود به جای سویا از قارچ هم می توان استفاده کرد. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس سیر را ریز خرد کرده، یا رنده کرده و به آن افزوده و مدتی تفت می دهیم. سویا را همراه نمک، فلفل، زنجبیل و ادویه به بقیه مواد افزوده و مدتی حرارت می دهیم. در نهایت بامیه را اضافه کرده و کل مواد را با هم کمی تفت می دهیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود، سپس به کل مواد اضافه می کنیم. در صورت تمایل چند دقیقه قبل از صرف غذا 3 قاشق غذاخوری آب تمر هندی به خورش افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملين
- مفید برای معده، روده و کبد
- مفید برای مزاج های سوداوی
- مفید برای فصل زمستان
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.