طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق کاسنی و شاتره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بامیه: ۴۰ عدد
- لپه: ۱ پیمانه
- سیب زمینی: ۱ عدد کوچک
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لپه را از قبل خیس کرده، سپس با آب و مقداری زردچوبه می پزیم تا بدون آب شود. بامیه را مدتی در آب نمک خیس کرده، سپس آن را آبکش می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس سیب زمینی را نگینی خرد کرده و به آن افزوده و مدتی تفت می دهیم. بامیه را به همراه ادویه خورشتی به مواد قبلی افزوده و کمی تفت می دهیم. گوجه فرنگی را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته و به همراه نمک و فلفل به مواد تفت داده شده اضافه کرده و مدتی می پزیم. هنگامی که آب گوجه قوام پیدا کرد، لپه را نیز به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملين
- مفید برای معده، روده و کبد
- مفید برای مزاج های سوداوی
- مفید برای فصل زمستان
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.