مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):
- بامیه 500 گرم
- دال عدس 250 گرم
- گندم با پوست 75 گرم
- پیاز متوسط 1 عدد
- جعفری پاک شده 100 گرم
- گوجه فرنگی 500 گرم
- مغز لیموعمانی 4 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، دارچین، زنجبیل، زیره و زعفران به مقدار لازم
- روغن مایع 5 تا 6 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
- گندم را که قبلاً شسته و خیس کرده اید به همراه دال عدس و پیاز خلال شده، روی حرارت بگذارید تا چند جوش خورده، بپزد بامیه ها را نیز شسته، دم آن ها را بگیرید، گوجه فرنگی ها را هم پوست کنده، آن ها را رنده کرده و به همراه جعفری خرد شده، بامیه ها، ادویه جات و لیموعمانی به غذا بیفزایید. حال حرارت را کم کرده و روغن را به غذا اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش به آرامی بپزد و جا بیفتد. این غذا ملین و برای سیستم گوارش بسیار مفید است.
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.