طبع غذا: معتدل به سمت گرمی
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- باقالا سبز تازه یا خشک: ۴ پیمانه
- قارچ: ۸ عدد
- شوید: ۱ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- پیاز را با روغن کنجد و زردچوبه تفت داده، سپس شوید را به آن افزوده و تفت می دهیم. قارچ را در اندازه های ۲ تا ۳ سانتی خرد کرده و به همراه ادویه به مواد قبلی افزوده و کمی حرارت می دهیم. در انتها باقالا سبز، نمک، فلفل و زنجبیل را به همراه آب گرم به بقیه مواد اضافه کرده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- مفید برای کبد و گوارش
- مفید برای اختلالات هورمونی
- تقویت عمومی
- ضد دیابت
- مقوی امور جنسی
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.