طبع غذا: معتدل به سمت گرمی
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرقیات معتدل
مواد لازم (برای 4 نفر):
- آلوچه برقانی: ۱۶ عدد
- سویا: ۱ پیمانه
- سیب زمینی: ۴ عدد کوچک
- هویج ۲ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، دارچین: به میزان لازم
- شکر قهوه ای یا شیره کشمش: ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- آلوچه را همراه آب و شکر قهوه ای با حرارت ملایم می پزیم. سویا را با آب و کمی زردچوبه نمک و دارچین می پزیم تا آب آن کاملاً تمام شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم، هویج خلالی شده را به آن افزوده و کمی تفت می دهیم. سویا را به مواد قبلی اضافه کرده و مدتی تفت می دهیم. در انتها سیب زمینی را خلالی خرد کرده و به همراه آلوچه و زعفران آب شده به کل مواد اضافه می کنیم. چنان چه غذا نیاز به آب داشت از آب گرم استفاده کرده و اجازه می دهیم که خورش با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملين
- خون ساز
- ضد چربی و قند خون
- مفید برای کبد و تصفیه خون
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.