طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- آلو بخارا: ۱۶ عدد
- خلال بادام: 2/1 پیمانه
- به: ۱ عدد بزرگ
- هویج: ۲ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، زنجبیل، ادویه خورشتی، دارچین: به میزان لازم
- شکر قهوه ای یا شیره کشمش: ۵ قاشق غذاخوری
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- آب لیموترش تازه: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- آلوها را با مقداری شکر یا شیره کشمش و کمی آب لیموترش تازه می پزیم. خلال ها را از قبل خیس می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس هویج را نگینی خرد کرده و به پیاز افزوده و کمی تفت می دهیم. به را در اندازه های ۲ الی ۳ سانتی خرد کرده و همراه ادویه، دارچین و زنجبیل به بقیه مواد افزوده و کمی تفت می دهیم. در انتها آلوبخارا را به همراه خلال بادام، زعفران آب شده، مقداری آب گرم و کمی نمک به غذا افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- خونساز
- ملين
- مفید برای تصفیه خون
- مفید برای کبد
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.