طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- اسفناج: ۱ کیلوگرم
- آلو بخارا: ۱۶ عدد
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- اسفناج را خرد کرده، سپس در ظرف مناسب ریخته و با حرارت ملایم می پزیم تا نرم شود. در هنگام پخت مرتب آن را هم می زنیم تا به طور یکنواخت پخته و آبش تمام شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه تفت می دهیم، سپس اسفناج را به آن افزوده و کمی حرارت می دهیم. در انتها آلو را به همراه مقداری آب گرم، کمی نمک و فلفل به بقیه مواد اضافه کرده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- خونساز
- ملين
- مفید برای تصفیه خون
- مفید برای کند
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.