طبع غذا: معتدل به سمت سردی
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، گلپر، زیره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- گل کلم گل گل شده: ۴ پیمانه
- سیب زمینی: ۳ عدد متوسط
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد کوچک
- لپه: 2/1 پیمانه
- گوجه فرنگی: ۶ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، پودر زیره: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لپه را خیس کرده، سپس با کمی آب می پزیم. سیب زمینی را خرد کرده و بخارپز می کنیم. پیاز را با مقداری نمک و زردچوبه تفت می دهیم، سپس فلفل دلمه ای خرد شده را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم. گوجه فرنگی را با مقداری آب، فلفل و پودر زیره میکس کرده و به پیاز افزوده و مدتی حرارت می دهیم. در نهایت لپه پخته شده، سیب زمینی بخارپز شده و گل کلم را به خوراک افزوده و اجازه می دهیم که غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- تقویت عمومی
- تقویت بینایی
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.