طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- گل کلم گل شده: ۴ پیمانه
- کدو خورشتی: ۴ عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- کدوها را حلقه حلقه کرده و هر حلقه را به دو قسمت تقسیم می کنیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، گل کلم، کدو و ادویه را به آن افزوده و مدتی حرارت می دهیم. در آخر آب گوجه فرنگی را با نمک، فلفل و زنجبیل به بقیه مواد اضافه کرده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت سس ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- مناسب برای سوداوی مزاج ها
- ضد چربی و کلسترول خون
- تقویت عمومی
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.