طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- ساقه کرفس خرد شده: ۳ پیمانه
- کدو: ۲ عدد متوسط
- هویج: ۱ عدد بزرگ
- سیب زمینی: ۱ عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۵ عدد
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- کرفس را به برش های ۲ سانتی خرد کرده و آن را بخارپز، یا با کمی آب، آب پز می کنیم. هویج، کدو و گوجه فرنگی را به شکل نگینی و سیب زمینی را به برش های ۱ سانتی خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم، سپس هویج و ادویه را نیز افزوده و کمی تفت می دهیم. در نهایت کدو، کرفس و سیب زمینی را همراه نمک، فلفل و زنجبیل اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. سپس گوجه فرنگی را به کل مواد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملين
- خونساز
- مقوی عمومی و امور جنسی
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.