طبع غذا: معتدل به سمت سردی
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- کدو: ۶ عدد متوسط
- هویج: ۱ عدد متوسط
- سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- کدو را به صورت برش های ۲ سانتی و سیب زمینی و هویج را ۱ سانتی خرد می کنیم. گوجه را ریز خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم. هویج را به آن اضافه کرده و کمی تفت می دهیم، سپس کدو را به همراه نمک، فلفل و زنجبیل و ادویه افزوده و مدتی تفت می دهیم. در انتها گوجه فرنگی و سیب زمینی را به بقیه مواد افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- خونساز
- ضد چربی و قند خون
- مفید برای کبد
- مفید برای تصفیه خون
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.