طبع غذا: معتدل به سمت سردی
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- کدو خورشتی: ۴ عدد متوسط
- ساقه کرفس خرد شده: ۴ پیمانه
- هویج: ۱ عدد متوسط
- گل کلم گل شده: ۱ پیمانه
- کلم برگ خرد شده: ۱ پیمانه
- جعفری خرد شده: 2/1 پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- کدو، ساقه کرفس و هویج را به شکل حلقه های ریز و کلم برگ را ۲ سانتی خرد می کنیم. کرفس را بخارپز یا با مقداری آب، آب پز می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، کلم برگ را افزوده و تفت می دهیم. پس از آن به ترتیب هویج، کدو خورشتی، کرفس، گل کلم و ادویه را نیز اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. در انتها جعفری را همراه نمک، فلفل و زنجبیل به بقیه مواد افزوده و حرارت می دهیم. در پایان مقداری آب گرم به کل مواد اضافه کرده و اجازه می دهیم تا غذا با حرارت ملایم پخته و آماده شود.
خواص:
- ملين
- خون ساز
- ضد قند خون
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.