طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- نخود: ۳ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری، پودر زیره: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- نخود را از قبل خیس کرده، سپس با آب و مقداری زردچوبه کاملاً می پزیم. پیاز را با روغن کنجد، کمی زردچوبه، ادویه کاری و پودر زیره تفت می دهیم. پیاز را همراه با نمک، فلفل و زنجبیل به نخود که در حال پخت است افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- مفید برای افراد بلغمی
- مقوی عمومی بدن
- تقویت امور جنسی
- ضد کلسترول
- ضد سرطان
- مفید برای گوارش و دستگاه تنفسی
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.