طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، پونه، مرزه، کاکوتی
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لوبیا کشاورزی: 2/1 دو پیمانه
- کدو: ۴ عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لوبیا را از قبل خیس کرده، سپس با مقداری آب کاملاً می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم. کدوها را ۲ سانتی خرد کرده و به همراه ادویه به پیاز اضافه کرده و مدتی تفت می دهیم. گوجه ها را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و همراه نمک، فلفل و زنجبیل به مواد قبلی افزوده و با حرارت ملایم می پزیم. وقتی کدوها پخته شد، لوبیا را به آن افزوده و کمی حرارت می دهیم تا خوراک پخته و آماده شود.
خواص:
- خون ساز
- تقویت عمومی بدن
- تقویت امور جنسی
- تقویت چشم
- ضد پروستات
- مفید برای کبد
- ضد سرطان
- آنتی اکسیدان قوی
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.