طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، پونه، مرزه، رازیانه
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لوبیا چیتی: ۳ پیمانه
- گشنیز خرد شده: ۳ پیمانه
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیار خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری، پودر زیره: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لوبیا را از قبل خیس می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت می دهیم سپس گشنیز، ادویه و پودر زیره را به پیاز افزوده و آن را کمی حرارت می دهیم. گوجه را در مخلوط کن ریخته تا نرم شود، سپس آن را همراه با فلفل و زنجبیل به پیـاز افزوده و مدتی می پزیم تا آب گوجه قوام پیدا کند. لوبیا را به بقیه مواد اضافه کرده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. نمک غذا را در آخر اضافه می کنیم.
خواص:
- مفید برای مزاج های معتدل
- مفید برای بهار، پاییز و زمستان
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.