طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، سرکه شیره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لوبیا چشم بلبلی: ۲ پیمانه
- ماش: ۲ پیمانه
- شوید: ۴ قاشق غذاخوری
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لوبیا و ماش را از قبل خیس کرده، سپس آن را به همراه شوید، آب و کمی نمک، فلفل و زنجبیل می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه تفت داده و به کل مواد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود (اگر از شوید تازه استفاده می کنید با پیاز کمی تفت داده و به کل مواد اضافه کنید).
خواص:
- ملين
- تقویت عمومی بدن
- ضد سستی و رخوت بدن
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.